Tekninen hakukoneoptimointi

Kirjoittaja
Vesa Nippala
Julkaistu
November 23, 2023
Kategoria
SEO

Tekninen hakukoneoptimointi on hakukonenäkyvyyden kehittämisen perusta

Teknisellä hakukoneoptimoinnilla tarkoitetaan sivuston hakukonenäkyvyyteen liittyviin teknisiin asioihin liittyvien tekijöiden korjaamista ja kehittämistä. On aivan tavallista, että isojenkin firmojen nettisivustoilla voi olla ihan perustavaa laatua olevia merkittäviä ongelmia teknisessä hakukoneoptimoinnissa. Näiden ongelmien korjaaminen saa monesti nopeastikin aikaan tuntuvia parannuksia hakukonenäkyvyyteen. Tein heinäkuussa hakukoneoptimointi-analyysin eräälle noin 2 miljoonan liikevaihtoa tekevälle yritykselle. Raportin pohjalta alettiin korjata asioita – tärkeimmiksi priorisoimiani asioita ensimmäisenä. Jo elokuussa hakukonenäkyvyys nousi rajusti – sen seurauksena myös sivuston orgaaninen kävijäliikenne. Jo elokuussa orgaanisen haun kautta tuli 40 %  enemmän kävijöitä kuin parhaimpana kuukautena ennen tätä! Ja SEO-analyysin asioista on korjattu vasta osa! Mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu pitkässä juoksussa, kun asioiden tekemistä jatketaan. Puhumattakaan siitä, kun päästään kehittämään sisältöjä avainsanatutkimukseni pohjalta. Aina näin isoja tuloksia ei toki tule näin nopeasti. Se millaisia tuloksia tulee ja kuinka nopeasti, riippuu tietysti hyvin paljon mm lähtötilanteesta.

Eräs toinen asiakkaani myy tuotteita yrityksille ja tekee noin 3 miljoonan liikevaihtoa. Heille aloin tehdä optimointia vuosi sitten. Heillä hakukonenäkyvyys ei noussut noin nopeasti, mutta nyt kun optimointia on tehty säännöllisesti vuoden ajan, orgaaninen kävijäliikenne on kasvanut noin 70 % viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Merkittävää kasvua! Kyllähän nämä näkyvät väkisinkin oikein mukavalla tavalla asiakasyritysteni tuloslaskelmissa.

Haluatko hakukoneoptimoinnista tuloksia? Ulkoista se minulle! Yhteistyö kanssani etenee seuraavasti:

  1. Alkuun teen kattavan SEO-analyysin sivustosta. (juuri tämä tehtiin tuolle ensimmäiselle edellä mainitulle keissille, jolla tuli heti hurjaa kasvua tämän seurauksena). Saat kattavan analyysin sivuston hakukoneoptimoinnin tilanteesta ja priorisoidun tehtävälistan siitä, että mitä asioita ja miten kannattaa lähteä tekemään.
  2. Käydään analyysin raportti yhdessä läpi ja sovitaan, että mitkä asiat minä hoidan ja mitkä hoidatte itse. Toki voitte uloistaa myös kaiken tekemisen minulle. Riippuu ihan teidän omista intresseistä ja budjetista.
  3. Aletaan korjaamalla ensin tärkeimmät ongelmat.
  4. Sitten aletaan tekemään säännöllisesti ja pitkäjänteisesti hakukoneoptimointia, eli hakukonenäkyvyyden kehittämistyötä. Tähän liittyy paitsi teknistä hakukoneoptimointia, myös esimerkiksi sisällön tuottamista, optimointia ja kehittämistä sekä uusien linkitysten hankkimista. Ja toki jatkuvaa seurantaa.
  5. Toimin aktiivisena tukena, apuna ja konsulttina verkkosivuston ja verkkoliiketoiminnan kehittämisessä. Monipuolisen osaamiseni johdosta voin aina auttaa muissakin kuin pelkästään hakukoneoptimointiin liittyvissä asioissa.

Tekninen optimointi on yksi keskeinen osa hakukoneoptimointia - mutta ei ainoa. Kaikkia osa-alueita on syytä kehittää. Ota yhteyttä, jos haluat alkaa kasvattamaan yrityksen hakukonenäkyvyyttä ja myyntiä!